divendres, 16 d’abril del 2010

A mà alçada

La interfície digital, la pantalla, comença a interactuar d’una manera més amable i directa amb l’usuari.
Les instruccions ja no cal donar-les en codi específic, ara des de les pantalles tàctils en les que podem accedir directament en la seva superfície s’ha de desenvolupar una nova manera de relació amb l’usuari, que ja no necessita la “línia de comandament” que deia Neil Stephenson.

Podem accedir a una interacció hàptica, més enllà de la visual i d’instruccions. El programari que s’està desenvolupant té en compte aquesta proximitat amb la interfície.

Ja sigui en tauleta gràfica o directament a la pantalla, amb el tacte directe o amb un estilet (llapis). La pissarra digital és una extensió més, que ja no té secrets.

Però una qüestió és accedir a donar ordres mediades a un programa i una altra és interactuar amb la pantalla a la manera analògica amb els avantatges digitals.

Això és el que està desenvolupant Amit Pitaru, crea “software inusual”, o com diu ell: “software senzill per a problemes inusuals”.

Una de les seves aplicacions permet dibuixar en 3D directament mentre fem els traços a llàpis. Es diu Rhonda i és impressionant. No us el perdeu.

Comença a quedar enrera la fredor, perfecció i geometria de la tecnologia de l’ordinador com a desavantatge a la calidesa, frescor i experimentació de l’esboç mà alçada.

a

4 comentaris :

  1. Falta de transparencia bancaria, en el Juicio contra CAXIA TERRASSA Para ver el juicio buscar en Youtube: Caixa Terrassa. ...

    ResponElimina
  2. Quina pasada de programa, podriem dir que aquest programa està més enfocat a disseny industrial que a gràfic?

    ResponElimina
  3. Hola Adrià, efectivament sembla que el programa faci més servei al disseny industrial.
    El que és interessant és l'evolució de les eines informàtiques cap a una amabilitat d'interacció amb l'usuari.
    Aquest programa permet veure realitzacions en 3D, però, compte, a partir del traç gestual de l'usuari, i això és el que el fa diferent i alhora recupera aquesta manera de fer i d'actuar, intrínseca del disseny, ja sigui gràfic, de producte o ambiental.

    ResponElimina
  4. impressionant..no tinc paraules.. tornem als inicis però amb millores que fan de la tecnologia una eina (de nou) sorprenent, sense deixar enrera aquell traç innocent de la nostra pròpia mà.

    ResponElimina