divendres, 25 de juliol de 2014

Quatre anys de camí. Hi tornem.


Gairebé fa quatre anys que aquest bloc ha restat inactiu. Ha passat molt temps. Han passat moltes coses i estem més enllà que no estàvem. Tots.

En la meva tasca docent, vaig entendre que un bloc em donava aquesta comunicació paral·lela i complementària a l’espai aula. Va anar bé. Molt bé.

Vàrem establir un lloc de trobada d’interès per la comunicació i el disseny (gràfic). La qüestió de deixar-lo inactiu va ser fonamentalment per la complexitat en elaborar uns continguts que aportessin una qualitat als seguidors. recerca, troballa, filtratge, lectura, anàlisi, redacció i edició. Massa responsabilitat per a fer-ho ràpid i massa temps per a fer-ho correcte.

A tot això, el que estava planejat com un diàleg que reforcés el tractat a l’aula, fer un espai atemporal de consulta o discussió, es va veure superat per la immediatesa i la difusió de Facebook. La gran xarxa social en la que els alumnes, sempre endavant dels professors, van crear un grup “diseño gráfico” en el que es podia compartir tot allò que jo havia pensat fer en el bloc. Però, a més, sense comunicació jeràrquica i amb més participació i difusió. Fantàstic.

Aquests quatre anys m’he pres aquest grup com l’espai que buscava on exposar tot el que trobava interessant sobre disseny i comunicació. Com a instrument ho continuaré fent. I tant. Però ara, em sorgeix la necessitat de tornar a omplir de continguts el bloc. Amb qüestions més profundes, o amb més profunditat d’anàlisi. Sense presses i amb molta cura. Amb l’ànim de deixar escrit aquells pensaments, vivències, anècdotes i temes més seriosos que aportin dades sobre les dues qüestions: disseny i comunicació.

Queda encetada, doncs, aquesta nova etapa del bloc.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada